Kuvagalleria ja referenssit

Muutamia kohteita, jotka olemme tehneet ja joissa olemme olleet mukana:

Katon rakentaminen
Kittilä

Syksyllä rakennettiin maassa kattotuolit ja levytettiin ne, sekä hitsattiin pohjahuopa. Myöhemmin, kun elementit nostettiin kerrostalon katolle, käytiin vielä hitsaamassa saumat ja nostolenkkien kohdat umpeen. Ensikesänä asennetaan pintahuopa, katto talvehtii hyvin K-TMS huovan varassa.

Sisäremontti
Kolari

Varsinkin talvella, jolloin kattoremontteja on vähemmän, teemme myös sisäremontteja. Kohteessa eristettiin seinät 100mm villalla ja vielä 600mm koolauksen väliin asennettiin 50mm FF-PIR levy, jotta energiatehokkuus olisi taattu.

Puhallusvillan asennus
Kolari

Varastosta haluttiin lämmin toimistotila, joten välikatolle tarvittiin eristystä. Kattotuolien väliin asennettiin tuulenohjarit, rakennettin kävelysillat ja alapuolle asennettin vielä FF-PIR levy. Sitten yläpohja täytettiin kauttaaltaan 400mm puhallusvillalla. 

Maanalaiset rakenteet
Kittilä

Kerrostalon alin kerros sijaitsee maan alla, jolloin se eristetään maan pintaan saakka huovalla. Lämpökameralla on hyvä tarkkailla sandwich-elementin lämpöjä, jotta tuli ei vahingossa pääse irti elementin sisällä olevaan styrox-eristeeseen.

Pohjahuovan hitsaus
Kittilä

Syksyllä rakennettiin maassa kattotuolit ja OSB-levytettiin ne, sekä hitsattiin pohjahuopa. Myöhemmin, kun elementit nostettiin kerrostalon katolle, käytiin vielä hitsaamassa saumat ja nostolenkkien kohdat umpeen sekä tekemässä nostot lisäosaan.

Lämpökamerakuvaus
Ylläsjärvi

Kauttamme myös kuntoraportit lämpökamerakuvauksen ja kosteusmittausten kanssa. Kohteessa kondensio oli niin suurta, että vesi valui katon rakenteista hirren nurkkaan, jonka kosteus oli 60-90% ja lämpötila +14 astetta, kun muualla yläkerrassa se oli +24 astetta. Eristeitä ja höyrynsulkua uusittiin kohteessa.

Tiilikaton korjaus
Kemi

Kemin keskustassa liiketalossa tiilejä oli halkeillut. Lapetikkaat uusittiin tiilikaton lapetikkaisiin ja haljenneet tiilet vaihdettiin uusiin. Myös samassa talossa ollut tasakatto käytiin läpi ja hitsailtiin uudet nostot, sekä korotettiin miehistöluukun reunaa. 

Vuotokohdan korjaaminen
Tornio

Kerrostalon asuntoon ilmestyi vesivuotojälki kattoon. Suojakivetystä poistettiin ja hitsattiin uusi K-PS alueelle, jossa vuoto todennäköisimmin on. Vuotopaikka onnistuttiin tukkimaan, jonka jälkeen sisäremontti voitiin tehdä luottaen, ettei uutta vettä tule enää sisälle.

Laattakatto
Kemi

Uuden Katepal Rocky laattakaton asentaminen vanhan päälle. Alle pohjahuopa ja reunalle tippapellit. Nostot ja jiirit punaisesta hitstattavasta huovasta. Katon pinta-ala n. 300m2.

Kolmiorimakatto
Padasjoki

Lahokorjauksien jälkeen kattoon asennettiin Katepal kolmiorimakate. Harjalle tuli Vilpen Airidge Felt harjatuuletinratkaisu. Samalla verannan ovi muutettiin “vanhalle” paikalleen ja rakennettiin myös uudet portaat.

Läpivientien korjaus
Kemi

Katon kunto tarkastettiin ja todettiin, että läpiviennit ja osa nostoista on syytä uusia. Lähes tasakattoisen katon kokonaan uusiminen tulee ajankohtaiseksi lähitulevaisuudessa, mutta tällä saavutetaan vielä parin vuoden siirtymäaika.

Jatkoräystäiden hitsaus
Ylitornio

Rivitaloon oli tehty laajaa saneerausta ja nyt myös räystäitä jatkettiin sateen pitämiseksi poissa päätyrakenteista. Pohja ja pinta hitsaamalla.

Laattakatto
Äkäslompolo

Uuden laattakaton asentaminen vanhan päälle. Alle pohjahuopa ja tippapellit. Nostot ja jiirit hitsattavasta  huovasta. Piipun pellitykset ja kattoturvatuotteet asennettiin myös. Katon pinta-ala noin 200m2.

Kolmiorimakatto
Kainuu

Vanhan kolmiorimakaton päälle asennettiin uusi Katepal Pintari kolmiorimakate punainen. Läpiviennit uusittiin Vilpen läpivienneillä ja kattoluukkuksi valittiin Vilpen punainen kattoluukku. Lopputulos on näyttävä ja huoliteltu säänkestävä ratkaisu!

Kolmiorimakatto
Pello

Vanha kolmiorimakatto uusittiin yhdessä yössä kesän kuumimpana aikana Juoksengissa. Vanhan katteen päälle asennettiin kolmiorimahuopa ja kaistaleet hitsaamalla. Räystäille tippapellit ja nostoihin hitsattava huopa.

Peltikaton vaihto huopaan
Tornio

Edellinen, puutteellisesti asennettu peltikatto purettiin ruoteineen ja asennettiin tialle uusi hitsattava huopa. Asukkaiden mukavuus parani kun katto ei enää rämise ja ropise eikä vuoda sisälle.

Laattakatto
Rovaniemi

Uuden laattakaton asentaminen vanhan päälle. Alle pohjahuopa ja tippapellit. Nostot ja jiirit hitstattavasta huovasta. Katon pinta-ala noin 600m2. 

Vanhan laattakaton purku
Tornio

Asiakas halusi, että vanha kate puretaan pois ja tilalle asennetaan uusi pohjahuopa ja Katepal Classic KL kattolaatta. Reunoille vielä musta tippalista ja nostoihin ja jiireihin hitsattava bitumikermi. Kestää katseen ja sään seuraavat 30 vuotta!

Kolmiorimakatto
Tervola

Vanha kolmirimakatto uusittiin perinteitä kunnioittaen näyttävän vihreällä Katepal Pintari kolmiorimakatteella ja kaistaleet asennettiin hitsaamalla. Räystäälle musta tippalista.

Parvekkeen kattoremontti Kemi

Parvekkeiden katot purettiin vanhasta kattohuovasta ja asennettiin uusi raitahitsattava huopa, valkoiset tippalistat ja pinnalle musta hitsattava rullahuopa. 

Laattakatto
Tornio

Uuden laattakaton asentaminen vanhan päälle. Alle SuperBase pohjahuopa ja tippapellit. Nostot ja jiirit hitstattavasta K-PS huovasta. Katon pinta-ala noin 500 m2.

Työautot valmiina kauteen
Tornio

Materiaalin kuljetus onnistuu työmaille autoilla, joiden kantavuus on 1000kg ja 3300kg. Työkalut ja materiaalit kohteeseen kuin kohteeseen!

Lattiaremontti
Kolari

Vanha mökin rossilattia oli kylmä puuttellisen eristyksen ja tuulensuojauksen vuoksi. Uusi tuulensuojalevytys, lisää villaa ja uusi mäntylattia. Myös yhden seinän purku ja uuden hirsipaneelisienän asennus.

Vuotovahingon korjaus
Rovaniemi

Käyttötavarakaupan sisälle tuli vettä rajun sulamisen seurauksena. Vuotokohta paikannettiin ja korjattiin hitsaamalla taitteeseen uusi K-PS huopa. Vuoto saatiin korjattua.

Keittiöremontti
Tornio

Keittiöremontti asiakkaan suunnitelman mukaan: Vinyylilaminaattilattia, MDF-paneelikatto ja IKEA:n kalusteet, FIBO:n välitilalevyllä.

Kolmiorimakatto
Paltamo

Lahopaikkojen korjaus kuuluu olennaisesti katon saneeraukseen, kohteessa vanhan kolmiorimakatteen päälle asennettiin uusi sen jälkeen, kun lahopaikat oli korjattu ja asennettu pohjahuopa.

Makuuhuoneremontti
Kolari

Rossilattian suoristus ja uudet lattialastulevyt sekä matto, seinien pakkelointi ja maalaus sekä kattoon lisäeristeeksi Finfoam FF-PIR kattolevy, sen pakkelointi ja maalaus.

Kolmiorimakatto
Pello

KATEPAL TL3-luokan pohjahuopa raitahitsattava K-TES kestää hyvin talvehtimisen. Sen luistamaton Grip-pinnoite on myös asentajaystävällinen. Pinnaksi tulee KATEPAL Pintari kolmiorimakate punainen tai musta. 

Kolmiorimakatto
Tervola

Uusi kolmiorimakate vanhan hyväkuntoisen kolmiorimakatteen päälle. Kuvassa kolmiorinakaistaleen hitsausta.

Kerrostalon katon saneeraus
Tornio

Tasakattoisen kerrostalon vanhan katteen poisto mekaanisesti ja uuden katteen asennus, sekä reunapellitys.

Hitsattava K-PS
Levi

KATEPAL musta K-PS pintakermin hitsausta valmiille pohjalle. Reunoja kiertää tippalista kauttaaltaan. Työturvallisuus on sitä tärkeämpää, mitä korkeammalla työskennellään.

Kattoturvatuotteet
Tervola

Peltikattojen pesu painepesurilla ja pesuaineella, maalaus maaliruiskulla ja kattoturvatuotteiden asennus. Myös uusi savupiipun hattu asennettiin samalla.

Kolmiorimakatto
Kolari

Kolmiorimakatteen (KATEPAL Pintari musta) ja pohjahuovan (SuperBase) asennus, sekä kolmiorimojen asennus uuteen hirsirakennukseen.

Peltien vaihto huopaan
Tervola

Vanhan profiilipeltikaton poisto ja katon levytys OSB levyllä. Pohjalle KATEPAL raitahitso sekä pinnaksi musta hitsattava sekä tippalistat  ympäri lappeiden.

Laattakatto
Ranua

Vanhan alustassaan kiinni olevan laattakaton päälle puhdistuksen jälkeen asennettiin uusi KATEPAL TopTite aluskermi ja kattolaatta Jazzy Punainen. Jiireihin ja nostoihin asennettiin punainen hitsattava bitumikermi. Katon pinta-ala noin 400m2.

Myrskyvaurion korjaus
Tervola

Myrskyvaurion korjaaminen KATEPAL Pintari kolmiorimakatteella. Myrsky oli repinyt alustastaan irti vanhan katteen, joka korjattiin naulaamalla uusi kate pitemmillä nauloilla alustaan kiinni ja liimaamalla se K-36 liimalla räystäspeltiin.

Kerrostalon katon saneeraus
Tornio

Vanha kate purettiin mekaanisesti repimällä se irti alustastaan ja uusi aluskate asennettiin sulan pien avulla paloturvallisesti. Pinnaksi KATEPAL K-PS musta hitsattava pintahuopa. Vanhat peltiosat maalattiin värillä RR31 ja asennettiin uudet reunapellit.

Laattakatto
Kolari

Pohjaksi ExtraBase-kattolaatan aluskate sekä pinnaksi KATEPAL Classic KL punainen kattolaatta. Reunoja kiertää tippalista RR29. Harjalla VILPE alipainetuulettimet parantamassa välikaton tuuletusta.

Kerrostalon katon saneeraus
Tornio

Matalan kerrostalon katon vanhan kattohuovan poisto mekaanisesti, uusi aluhuopa kuuman pien avulla kiinni alustaan sekä pintahuovaksi KATEPAL K-PS musta hitsattava pintahuopa. Kohteessa useita läpivientejä ja kattokaivoja.

Kolmiorimakate
Kolari

Vanhan hyväkuntoisen kolmiorimakatteen uusiminen KATEPAL Pintari kolmiorimakatteella, joka voidaan asentaa edellisen katteen päälle. Kohteessa oli vuotohavaintoja taitteissa ja läpivienneissä, joten korjaaminen oli tarpeen.

Nostojen uusiminen
Tornio

Nostojen uusimista kohteessa, jossa muuten katon uusiminen ei vielä ollut tarpeellista. Riskipaikkoihin hitsattiin lisää huopaa, kuten taitteisiin ja savunpoistoluukkujen nostoihin sekä kattoikkunoiden nostoihin.

Vuotovahingon korjaus
Kolari

Vanha liesituulettimen läpivienti oli putteellisesti asennettu, jonka vuoksi vesi oli kulkeutunut yläpohjaan ja sieltä seinää pitkin lattialle ja alapohjarakenteisiin. Sisäpuolinen kuivaus, eristeiden vaihto, lahopaikkojen korjaus OSB-levyllä sekä KATEPAL K-MS aluskermillä ja pinnalle Classic KL Musta kattolaatta.

Laattakatto
Kolari

Vanha kattolaatta oli asennettu hakasilla, se oli irronnut osittain ja pohjahuopa oli venynyt. Kate poistettiin ja asennettiin uusi KATEPAL ExtraBase-pohjahuopa sekä KATEPAL Classic KL musta kattolaatta.

Seinäeristys
Kolari

Seinäeristyksen tekeminen KATEPAL  K-100 pohjusteella ja hitsaamalla pintaan K-ES, väestönsuojan ulkopintaan maanalaisiin rakenteisiin vedenpaine-eristykseksi.